מכוניות אור - דן בע"מ נ' עיסאת

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום תל אביב - יפו
33514-09-11
16.1.2014
בפני :
הדס פלד

- נגד -
:
מכוניות אור - דן בע"מ
:
ריאד עיסאת
החלטה

החלטה

לפניי בקשה לצו מינוי כונס נכסים זמני, בהתאם לתקנה 387ב(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן: התקנות), על רכב מסוג אאודי, שנת ייצור 2008, מספר רישוי 3418864, צבע אפור (להלן: "הנכס").

2.הבקשה הוגשה במעמד צד אחד, ובהחלטה מיום 12.11.13 נקבע כי אין הצדקה להידרש לבקשה במעמד צד אחד, והבקשה הועברה לתגובת המשיב.

המשיב לא הגיב לבקשה במועד ובכלל, והמבקשת עתרה למתן החלטה בהעדר תגובה.

3.לאחר ששוכנעתי כי הבקשה הומצאה כדין לב"כ המשיב, בהעדר תגובת המשיב ומנימוקי הבקשה, אני ממנה לעת הזו, כמבוקש, את ב"כ המבקש, עו"ד אבשלום נגר, מ.ר 16427, ככונס נכסים זמני (להלן: הכונס), וזאת לצורך תפיסת הנכס, הכל בהתאם להוראות התקנות.

אציין כי חרף קיומו של קשר מקצועי בין המבקשת לכונס, שהרי הוא עורך הדין המייצג את המבקשת, סבורני כי לא יהיה בדבר כדי לפגוע בביצוע יעיל והוגן של הצו, בשים לב לטיבו והיקפו. מובן כי המשיב או כל צד ג' רשאי לעתור להחלפת הכונס בהתאם לתקנה 387ג לתקנות.

4.בטרם כניסתו לחצרים, ימסור הכונס את הצו בליווי הודעה המסבירה את משמעות הצו לפי טופס 44א שבתוספת הראשונה לתקנות – לאחראים על החצרים ויידע אותם בדבר זכותם להתייעצות טלפונית עם עורך דין, במידת האפשר. לבקשת האחראי על החצרים יסביר לו הכונס בשפה ברורה את משמעות הצו, וכי סירוב לאפשר את ביצועו מהווה ביזיון בית משפט ועשוי לשמש ראייה במסגרת ההליך המשפטי. כניסה לחצרים, או תפיסה של הנכס ייעשו בידי הכונס בנוכחות האחראי על החצרים ובנוכחות שני עדים, אלא אם כן אישר האחראי על החצרים בכתב, כי אינו מעוניין בנוכחות עדים.

ככל שהנכס ייתפס בידיו של צד שלישי שאינו המשיב, הרי שהכונס אף יסב את תשומת לבו לזכותו להגיש הודעת הצטרפות להליך, כאמור בתקנה 387ט לתקנות.

5.בתוקף תפקידו, על הכונס לתפוס את הנכס, להובילו ולאחסנו במקום בטוח תוך שמירתו וביטוחו (ככל שיש צורך בביטוח כאמור).

6.הכונס יגיש בתוך 30 ימים מהיום דו"ח אודות הפעולות שביצע לשם מימוש החלטה זו. הדו"ח יהא חתום בידי הנוכחים בביצוע והעתק ממנו יומצא למי שאליו מופנה צו הכניסה לחצרים ולבעלי הדין, תוך אותו מועד. הדין וחשבון יכלול, בין השאר, את הערות האחראי על החצרים שנכח בעת ביצוע הצו.

7.המבקשת תפעל לפרסום הצו בעיתון יומי בהתאם לתקנה 390 לתקנות.

8.כונס הנכסים והמבקשת יפעלו בהתאם לאמור להלן, בתוך 10 ימים מהיום, כתנאי לכניסת הצו לתוקפו ולביצוע התפיסה:

א.הכונס יפקיד ערובה בסך 20,000 ₪, בהתאם לתקנה 391 לתקנות.

ב.המבקשת תפקיד התחייבות עצמית ללא הגבלה בסכום להבטחת פיצוי המשיב בגין כל נזק שייגרם לו כתוצאה ממתן הצו, וזאת אם תפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת.

ג.המבקשת תפקיד בקופת בית המשפט פיקדון כספי בסכום של 20,000 ₪ או ערבות בנקאית אוטונומית ובלתי מותנית בסכום האמור, שישמשו כערבון לשם פיצוי המשיבה בגין כל נזק שייגרם לה כתוצאה ממתן הצו, וזאת אם תפסק התובענה או אם יפקע הצו מסיבה אחרת, וכן ערבות צד ג' שאינו תאגיד בסכום של 20,000 ₪.

9.הכונס ימסור למשיב, במועד התפיסה או בהקדם האפשרי לאחר מכן, העתק החלטתי זו.

10.דיון במעמד הצדדים נקבע ליום 27/1/14 בשעה 08:30.

ניתנה היום, ט"ו שבט תשע"ד, 16 ינואר 2014, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>